Picture of Christian Horn Hanssen, Thuc Hoang, Marius Blaker Høgevold and Mats Staugaard

The cryptocurrency exchange Firi raises NOK 60 million and gets Schibsted Ventures into the ownership side

07/01/2022

New partners: Schibsted Ventures enters as a partner and investor in Firi. From left: Christian Horn Hanssen (Schibsted Ventures), Thuc Hoang (Firi), Marius Blaker Høgevold (Firi) and Mats Staugaard (Schibsted Ventures).

(Oslo, 7 January 2022): The Nordic region's leading cryptocurrency exchange, Firi AS (Firi), has recently completed a share issue of NOK 60 million, led by Schibsted Ventures. The platform already has more than 125,000 customers, and the company has ambitions for further growth and international expansion.

- We are pleased to announce that Schibsted Ventures is entering as a partner and investor in Firi. Our ambition is to make it safe and easy for Firi's customers to buy and sell cryptocurrencies, and over 125,000 customers have already chosen our platform. With Schibsted Ventures on the team, we are well equipped for further growth in Norway. In addition, we have plans to expand to Sweden and Denmark in 2022, and further strengthen our position as the leader of the Nordic crypto market, says Thuc Hoang, CEO and co-founder of Firi.

Read the Norwegian Press Release here:

Firi har nylig gjennomført en emisjon på 60 millioner kroner der Schibsted Ventures kommer inn på eiersiden. Finansieringsrunden verdsetter Firi til 791 millioner kroner etter emisjonen. Skyfall Ventures, Tycoon Industrier, Chainlayer, Aleksander Larsen (medgründer og COO i Sky Mavis) og Alexander Svanevik (medgründer og CEO i Nansen) er blant de andre deltakerne i investeringsrunden.

– Vi har fulgt Firi tett og er imponert av teamet, veksten og plattformen deres. Det skandinaviske kryptovalutamarkedet vokser raskt og Firi er perfekt posisjonert for å ekspandere til nye markeder. Vi ser frem til å ta del i den neste fasen og gjøre kryptovalutainvesteringer trygge og enkle for skandinaviske kunder, sier Mats Staugaard, investeringsansvarlig i Schibsted Ventures.

Gjennom 2021 har Firi vokst fra 12.000 til over 125.000 kunder som har kjøpt og solgt kryptovaluta for nesten 7 milliarder kroner. Firi har også lansert et spareprodukt hvor kundene kan opprette ukentlige eller månedlige trekk fra deres bankkonto som blir konvertert til kryptovaluta, på samme måte som millioner av brukere har månedlige trekk fra sparekonto til fond.

Ifølge Firis markedsundersøkelse har omtrent 440.000 nordmenn investert i kryptovaluta og selskapet forventer at dette er en trend som vil fortsette i årene som kommer. Som en del av vekstambisjonene har selskapet nylig gjort flere strategiske ansettelser og tar sikte på å øke antall ansatte ytterligere i 2022, samtidig som de lanserer nye, innovative løsninger.

– Vi tror at over 600.000 nordmenn vil ha investert i kryptovaluta innen utgangen av året, og vi ser også en liknende utvikling i det nordiske markedet. Vårt mål er å fortsette å være den ledende kryptovalutabørsen i Norden og vi har en ambisjon om å tredoble kundebasen innen utgangen av 2022, sier Hoang.

Om Firi

www.firi.com 

Firi er en kryptovalutabørs etablert med sikte på å lage en trygg og enkel plattform for kjøp og salg av kryptovaluta, i henhold til regulatoriske retningslinjer. Siden oppstarten i 2017 har Firi vokst til å bli et allsidig team med over 60 ansatte og med hovedkontor på Aker Brygge i Oslo. Med over 125.000 kunder er Firi den største plattformen for kjøp og salg av kryptovaluta i Skandinavia.

Selskapets visjon er å skape bedre finansielle tjenester og muligheter for alle. Firi tilbyr enkle, trygge og intuitive tjenester, og er registrert hos Finanstilsynet som en tjenesteyter for kjøp, salg og lagring av kryptovaluta i Norge.

Om Schibsted Ventures

www.schibsted.com

Schibsted Ventures investerer i norske og nordiske startups. Schibsted Ventures hjelper gründere både med kapital og kompetanse, og jobber særlig med merkevarebygging og markedsføring for sine porteføljeselskaper. Schibsted Ventures støtter også selskapene med å etablere seg i nye markeder gjennom lang erfaring fra internasjonale lanseringer. Schibsted Ventures er en av Norges mest aktive tidligfase-investorer og har en portefølje på over 15 selskaper, inkludert selskaper som Bookis, FundingPartner, Tibber, Tørn, Dintero, Inzpire.me og Campanyon.