MiraiEx has become Firi. Read more why.

Nå kan du endelig kjøpe cardano (ADA) for norske kroner

cardano ada logo

Ønsker du å kjøpe cardano (ADA) for norske kroner? Det kan du nå gjøre hos Norges største og mest populære kryptobørs Firi (tidligere MiraiEx).

ADA er tickeren, altså navneforkortelsen, til cardano, og er oppkalt etter Ada Lovelace, den britiske grevinnen som er ansett som verdens første dataprogrammerer. Basert på markedsverdi er cardano den femte største kryptovalutaen i verden. Vi vet at dere har ventet i spenning på å endelig få kjøpe cardano for norske kroner, og nå er endelig dagen her!

Sjekk ut konkurransen vår på Facebook i anledning lanseringen av cardano.


Hvorfor lanserer vi cardano?

Folket har talt - dere ønsker å kjøpe cardano! Vi har opplevd et behov for denne kryptovalutaen i det norske markedet, samtidig som cardano virker å ha en lovende fremtid.

Hvilke kryptovalutaer som blir lagt til hos oss vurderes ut fra flere faktorer. Det første er at det må være seriøse prosjekter som nordmenn er interesserte i. Det må være høy nok etterspørsel av kryptovalutaen slik at det blir nok kjøpere og selgere i vårt marked, og at en dermed kan få solgt og kjøpt kryptovaluta for den prisen en ønsker. Det teller også positivt om vi har folk som ønsker å market-make og skape likviditet i markedet.

Hva er Cardano?

Cardano, med stor C, er en offentlig blokkjede med åpen kildekode, og er bygget for å kunne kjøre smarte kontrakter og andre desentraliserte protokoller. Dette kjenner du kanskje igjen fra Ethereum, og det var faktisk en medgrunnlegger av Ethereum, nemlig Charles Hoskinson, som også startet Cardano. Han har tidligere påpekt at både Ethereum og Bitcoin har store mangler, og Cardano, som er det som kalles en tredjegenerasjons kryptovaluta, ønsker å løse utfordringer som de tidligere generasjonene har hatt med skalering, interoperabilitet og bærekraft.

Hvordan kjøpe cardano (ADA) hos Firi

Du kan kjøpe cardano (ADA) på akkurat samme måte som andre kryptovaluta hos oss. Hvis du ikke er registrert hos oss enda, så kan du gjøre dette raskt og enkelt med Vipps. Deretter må du sette inn norske kroner, og her anbefaler vi å bruke Open Banking-løsningen vår hvis banken din støtter dette. Når innskuddet ditt er mottatt, så kan du kjøpe cardano enkelt ved å trykke på “Kjøp og Selg” eller ved å legge inn ordre i Avansert handel.

Lykke til med handelen!

Relaterte poster

Download the Firi-app on mobile