MiraiEx has become Firi. Read more why.

Kjøp og selg enkelt med markedsordre

Øyvind Kvanes - 13/05/2020
bilde av hender som holder kryptovaluta

I dag har vi lansert en ny ordretype hos oss, markedsordre. Vi ønsker med dette å gjøre plattformen vår enda enklere å bruke, også for de som er ferske på handel av kryptovaluta. Markedsordre er en ordretype hvor du kun spesifiserer volumet på det du ønsker å kjøpe eller selge, og ordren vil så bli matchet i markedet vårt til beste tilgjengelige pris. For eksempel at du ønsker å kjøpe bitcoin for 1000kr, og det blir ordnet slik at du umiddelbart får kjøpt så billig/mye bitcoin som mulig for den summen.

Markedsordre er noe vi har fått mange forespørsler om. De fleste kunder hos oss ønsker å handle kryptovaluta med én gang til beste tilgjengelige pris, og da er markedsordre en god løsning.

Vi ser at det første de fleste kundene gjør er å kjøpe kryptovaluta, vanligvis bitcoin, for et bestemt kronebeløp. Ved bruk av markedsordre kan du skrive inn kronebeløpet du ønsker å handle for, mens du ved salg kan skrive inn antallet av den kryptovalutaen du ønsker å selge, og får solgt til den høystbydende umiddelbart.

Kjøpsordre

Blog post bilde

For å kjøpe kryptovaluta med markedsordre behøver du bare å skrive inn beløpet i kroner du ønsker å kjøpe for. Prisen vil bli oppdatert automatisk med den laveste som finnes i markedet.

Du vil få en oversikt over handelen som du må bekrefte før den gjennomføres. Er du fornøyd med den estimerte prisen kan du bekrefte kjøpet og motta en bekreftelse om at handelen er gjennomført og hvilken pris du fikk kjøpe for.

Salgsordre

Blog post bilde

For å selge kryptovaluta med en markedsordre skriver du inn antallet av den kryptovalutaen du ønsker å selge. Her vil også prisen bli automatisk oppdatert etter som du skriver inn beløp basert på kjøpsordre som til enhver tid finnes i markedet.

Du vil få en oversikt over handelen som du må bekrefte før den gjennomføres. Er du fornøyd med den estimerte prisen bekrefter du kjøpet og får med én gang opplyst om at ordren ble fylt og hvilken pris du fikk.

“Slippage” og prisestimat

Merk at prisen du får oppgitt er et estimat på prisen du får når handelen blir utført. Du kan risikere at prisestimatet du får oppgitt ikke stemmer nøyaktig med prisen som ordren blir utført på. Dette kalles “slippage”, og kan gå i begge retninger.

Vi har satt en sperre på maks 3% slippage i negativ retning. Det vil si at om markedet stiger mer enn tre prosent fra du legger inn en kjøpsordre og godkjenner prisestimatet til den legges inn i markedet, vil den bli avbrutt. Det samme gjelder om prisen faller mer enn tre prosent for en salgsordre.

Du vil dermed aldri få mer enn tre prosent dårligere resultat i forhold til prisestimatet du får oppgitt før du bekrefter ordren din. I de aller fleste tilfeller vil du få tilnærmet det samme beløpet som estimatet vi regner ut for deg.

Begrensninger

I tillegg til tre prosent begrensing på prissvingninger har vi også flere begrensninger som gjør markedsordre hos oss trygg å bruke, også for nybegynnere, slik som:

  • Dobbel bekreftelse på alle ordre, du trykker først “kjøp/selg” og så “bekreft”.
  • Maks matching med 3% av ordreboka i begge retninger, du kan altså ikke flytte prisen mer enn det fra laveste salg/høyeste kjøp, uansett hvor stor ordre du legger inn.
  • Maksstørrelse på ordrer som kan legges inn.

Tilbakemeldinger

Vi tar gjerne imot tilbakemeldinger og innspill på hva dere synes om denne nye ordretypen hos oss, ta gjerne kontakt med oss på support når du er logget inn. Har du ikke konto hos oss enda, kan du melde deg på med Vipps eller e-post.

Relaterte poster

Download the Firi-app on mobile