MiraiEx has become Firi. Read more why.

Gründeren ble overbevist da det kom en norsk aktør på banen

05/03/2021
Mann med mobil i hånden

Han har tidligere investert på aksjemarkedet. – Men nå vil jeg putte mer av pengene i krypto.

Det sier Huy Le (30).

Som gründer av en bilbedrift har han lenge vært opptatt av, og flink med, penger. Ifølge ham ligger nøkkelen i langsiktig planlegging, sparing og investering.

– Når du driver en bedrift må du være ekstra smart med pengene dine. Plutselig kan man få en god del penger, før det sier stopp i en lengre periode. Da gjelder det å kunne sette av, forklarer Le, og legger til.

– Først og fremst må du sette av og spare penger til å bo, til mat og det mest nødvendige. Om du klarer å ikke bruke resten, kan det være lurt å finne en måte å investere de langsiktig på.

For Le har aksjemarkedet vært til hjelp med langsiktige investeringer. Nylig har han også investert i krypto.

Usikker i starten

Men det tok tid før han følte seg sikker, innrømmer Le.

– Jeg bruker aksjemarkedet som sparing og setter penger i langsiktige aksjer og indekser. Det gir mer avkastning enn om jeg skulle hatt de i banken, men jeg “trader” ikke aktivt, for å si det sånn, opplyser Le.

Han hørte om kryptovaluta for første gang i høsten 2017, mest fordi Bitcoin hadde opplevd en eventyrlig økning. Fra 1. januar 2017 til samme tid i 2018 hadde kryptovalutaen en økning på hele 1376 prosent.

– Men man følte kanskje at det var en boble, og det var generelt mye usikkerhet knyttet til om det kom til å øke mer.

Da han først valgte å investere var det gjennom den norske kryptobørsen Firi (tidligere MiraiEx).

Blog post bilde

– Problemet var mangel på trygghet

– Problemet mitt med kryptovaluta var egentlig en mangel på troverdighet og trygghet. Når det var såpass nytt ville man ikke bare slenge seg ut i det med en leverandør man ikke var sikker på, forklarer Le, før han utdyper hvorfor Firi gjorde det lettere.

– Jeg så at de registrert hos finanstilsynet, at de brukte norsk BankID og at de hadde et team man kunne kontakte ved spørsmål. Da føles det ikke lenger så fremmed.

Etter et drøyt år med kryptoinvestering har Le vært med på en ny runde med kryptoøkning. Samtidig som Bitcoin nådde en milepæl med en verdi på over 50.000 dollar i februar, har andre kryptovalutaer som ethereum og ripple opplevd stor økning.

Ønsker du å investere i kryptovaluta?

  • Enkel påmelding med Vipps og BankID
  • Kjøp Bitcoin og kryptovaluta med norske kroner

Relaterte poster

Download the Firi-app on mobile