MiraiEx has become Firi. Read more why.

Kjøp XRP for norske kroner

Øyvind Kvanes - 15/07/2020
mann som ser på børsen

Vi har nå lansert marked for XRPNOK på Firi (tidligere MiraiEx). Det vil si at vi er den eneste børsen hvor du kan kjøpe og selge XRP direkte for norske kroner (NOK). XRP er nå verdens fjerde største kryptovaluta, og det ser ut til å være en svært populær kryptovaluta i Norge. Vi håper derfor at XRPNOK blir et populært marked hos oss med mye aktivitet.

Hva er XRP?

I 2012 lanserte det amerikanske teknologiselskapet Ripple Labs Inc. betalingsprotokollen Ripple. XRP er kryptovalutaen som brukes i denne betalingsprotokollen.

For å sende XRP-transaksjoner må en, akkurat som i bitcoin, signere transaksjonen med en kryptografisk nøkkel. En stor forskjell er at det ikke er mining som sikrer nettverket, i stedet sikres nettverket ved at validator-noder kommer til enighet. Det er altså ikke “Proof of Work” eller “Proof of Stake”, men et nettverk av “trusted nodes”.

Det tar mellom fire og fem sekunder for nettverket å komme til enighet og dermed generere en ny “ledger entry”. En “ledger entry” inneholder blant annet alle validerte transaksjoner. Dette fører til at det er raskt å sende en XRP-transaksjon. Du finner mer informasjon om XRP Ledger her.

Ripple Labs Inc. fokuserer på raske og billige transaksjoner, og retter seg i hovedsak mot banksektoren med produktet RippleNet. De har partnerskap med en mengde banker og finansforetak som er interessert i teknologien dems. Gjennom betalingssystemet RippleNet kan både XRP og fiatvaluta benyttes.

Hvordan overfører du XRP?

Som kunde hos Firi vil du få din egen konto for XRP. Dette er ikke en egen adresse, som du har med for eksempel bitcoin og litecoin. I stedet vil du få tildelt en egen destinasjonskode som du benytter for å sende inn XRP til din konto hos oss.

Om du ønsker å ha din egen XRP-lommebok, altså sikre kryptovalutaen selv, må du låse 20 XRP i lommeboken for å ha mulighet til å sende transaksjoner. Dette gjøres for å hindre spam i nettverket. Med dagens pris på XRP vil det si ca 40 kroner. Dette slipper du om du lagrer XRP hos oss, da vi bruker destinasjonskode i tillegg til adresse for å kreditere innskudd hos oss.

Det er viktig at du husker å legge til destinasjonskoden din når du sender innskudd til oss, ellers har vi ikke mulighet til å kreditere din konto.

Hvordan handle XRP?

Hos Firi er det to måter å handle XRP på. Det enkleste er å bruke markedsordre, som du kan opprette rett på oversiktssiden, eller ved å trykke på “Kjøp og selg”. Der skriver du kun inn hvor mye NOK du ønsker å kjøpe XRP for, eventuelt hvor mange XRP du ønsker å selge.

Om du ønsker å bestemme pris for ordren du legger inn selv, kan du gå til markedssiden. Der har du mulighet til å legge inn limit-ordre, det vil si at du skriver inn maks pris du ønsker å kjøpe for, samt antall XRP du ønsker å kjøpe. Når det gjelder salg, skriver du inn minimumsprisen du er villig til å selge for. Ordrene vil da ligge i ordreboken hos oss helt til noen matcher med dem.

Oppsummering

Vi har nå totalt fire kryptovaluta integrert hos Firi, bitcoin (BTC), litecoin (LTC), ethereum (ETH) og Ripple sin XRP. BTCNOK er det klart mest populære markedet hos oss nå, men vi ser at det er en økende interesse også for ETH.

Nå er vi svært spente på å se hvordan volumet i vårt XRP-marked blir i forhold til de andre markedene vi har. Du finner vårt XRPNOK-marked her.

Ta gjerne kontakt om du har har spørsmål eller tilbakemeldinger til oss!

Relaterte poster

Download the Firi-app on mobile