Betalingsløsning med Open Banking

Firi lanserer Open Banking

Firi ønsker å gjøre det enklere å kjøpe kryptovaluta. Derfor har vi nå lansert en ny betalingsløsning for rask kreditering av bankinnskudd ved bruk av Open Banking, levert av Neonomics. Open Banking gjør at innskudd nå kan krediteres raskere, i tillegg til at betalingen også gjennomføres på vår plattform. En mye bedre brukeropplevelse for våre kunder!

Vi synes det er veldig spennende å være et av de første selskapene i Norge som tar i bruk open banking til betaling!

Registrer deg med Vipps her, slik at du også kan investere i kryptovaluta og ta i bruk Open Banking.

Hva er Open Banking?

Open Banking er en måte å la tredjeparter få tilgang til bankdata ved hjelp av åpne APIer, noe som gjør det mulig å samle informasjon fra flere banker på ett sted. Dette høres kanskje skummelt ut, men det gjør faktisk personlig økonomi enklere.

Tenk for eksempel på Vipps. Vipps bruker open banking for å overføre penger raskt mellom brukere. Du kan også bruke Vipps for å registrere deg og åpne konto hos oss, har du prøvd det?

Trygt og enkelt

Trygghet og brukervennlighet er våre viktigste fokusområder. Vårt mål er at Firi skal være den beste inngangsportalen til kryptovaluta for det norske markedet.

Påmelding med Vipps var et viktig steg i denne retningen, og gjorde at påmelding hos oss ble en mye bedre opplevelse. Nå har vi gjort det samme med betaling. Med Open Banking er det raskt og enkelt å gjennomføre ditt første bankinnskudd!

Hvordan fungerer løsningen?

Vår gamle betalingsløsning var slik at kunder måtte logge inn i egen nettbank og gjennomføre en manuell bankoverføring til vårt kontonummer. Denne overføringen måtte så bekreftes med Firi.

Med vår nye løsning er dette totalt endret! Nå kan du gjennomføre betalingen rett i vår plattform, uten å gå gjennom nettbanken.

Det gjøres slik:

  1. Skriv inn beløp
  2. Velg banken du ønsker å betale fra.
  3. Gi tilgang til konto du vil betale fra med BankID og signer betalingen.

Når dette er gjort, vil du kunne se at betalingen er på vei på siden for innskudd. Du har altså full oversikt over hvilke betalinger som er sendt inn, også før de faktisk krediteres. Det er både tryggere og mer oversiktlig enn tidligere.

Hvor lang tid tar betalingen?

Med denne nye løsningen får vi kreditert innskudd raskere enn tidligere, vanligvis i løpet av en virkedag. Og raskere behandling betyr at du raskere kommer i gang med å investere i krypto. Betalinger sendt på kveldstid, i helger og på helligdager, vil nå vanligvis krediteres morgenen påfølgende virkedag. Du finner mer informasjon om behandlingstid av transaksjoner her.

Hvem kan bruke Open Banking?

Betalingsløsningen fra Neonomics støtter de fleste norske banker, men det finnes noen unntak. Kunder som ønsker å gjennomføre innskudd fra en bank vi ikke støtter med denne betalingsløsningen, kan gjennomføre en vanlig bankoverføring som tidligere.

Har du tilbakemeldinger?

Denne løsningen er helt ny hos oss nå. Vi setter veldig pris på de av våre kunder som tar løsningen i bruk og gir oss tilbakemeldinger på hva de synes. Du kan kontakte oss her.

For oss er det veldig viktig med en god dialog med kunder for å kunne prioritere funksjonalitet og produkter det er størst behov for. Det er takket være innspill fra våre kunder at vi valgte å prioritere integrasjonen med Open Banking så høyt. For å kjøpe kryptovaluta med Firi og ta i bruk Open Banking, kan du registrere deg her.

Kom i gang

Kryptovaluta for dummies

Kryptovaluta for dummies: I denne artikkelen svarer vi på vanlige spørsmål om kryptovaluta.

Guide til å trade kryptovaluta

De store svingningene i prisen kan gjøre det fristende for mange å gjøre hyppige kjøp og salg av kryptovaluta. Hva er viktig å tenke på ved aktiv trading?

Å handle kryptovaluta hos Firi er billigere enn mange tror

Når man skal handle kryptovaluta ser man gjerne etter en billig kryptobørs. Hos Firi er det kundene som styrer prisen og det er hverken usynlige gebyrer eller valutapåslag.