Privatlivspolitik

Sidst opdateret: 25. maj 2022 - 12:30 (GMT+1)

1. Indledning

Denne erklæring beskriver hvordan dine personoplysninger bliver indsamlet og behandlet når du bruger Firi. Den beskriver også dine rettigheder der er knyttet til behandlingen af dine personoplysninger. Firi ejes og driftes af Firi AS (org.nr: 919 932 465). I erklæringen vil Firi AS blive omtalt som «Firi» eller «vi». Firi er underlagt dansk lov og vil behandle dine personoplysninger i overensstemmelse med den til enhver tid gældende lovgivning.

2. Den behandlingsansvarlige

Firi er ansvarlig for behandlingen af ​​dine personoplysninger. Den dataansvarlige er den, der bestemmer formålet med behandlingen af ​​personoplysninger, og hvilke hjælpemidler der skal anvendes. Den dataansvarlige har det øverste ansvar for, at al behandling og håndtering af personoplysninger sker i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Kontaktinformation til Firi er:

Selskab: Firi AS


Org. nr: 919 932 465


Kontaktperson: Trang Hoang


E-post: gdpr@firi.com


Postadresse:

Grundingen 2

0250 OSLO

Norge

Hvis du har spørgsmål vedrørende vores behandling af dine personoplysninger kan du kontakte os på kontakt-informationerne angivet ovenfor.

Du kan også besøge vores hjemmeside for generelle henvendelser. Vi ønsker at have opdateret information om vores brugere. Kontakt os gerne, hvis du har skiftet bopæl, eller hvis der er andre oplysninger, der er forkerte. Du kan kontakte os på gdpr@firi.com eller opdaterer din brugerprofil selv.

3. Personoplysninger vi behandler og grundlaget for behandlingen

Når du bruger vores hjemmeside, opretter en brugerprofil eller er i kontakt med Firi, behandler vi personoplysninger om dig. Vi indsamler og bruger dine personlige oplysninger til forskellige formål. Firi’s behandling af personoplysninger forudsætter samtykke fra dig, eller andet retsgrundlag.

Vi behandler følgende personoplysninger til de formål, der er angivet nedenfor:

Etablering af brugerprofil: Du har mulighed for at oprette en brugerprofil på vores hjemmeside for at kunne gennemføre køb og salg af kryptovaluta. Retsgrundlaget for behandlingen er opfyldelse af aftalen.

  • Når du opretter en sådan profil, behandler vi følgende oplysninger:
    • Identifikationsdata såsom navn, titel, fødselsdato og køn.
    • Kontaktoplysninger såsom postadresse, e-mail og telefonnummer.
    • Finansielle data såsom bankkonto- og kortoplysninger.
    • Transaktionsdata såsom tid, beløb og andre oplysninger om overførsler mellem dig og Firi.
    • Profildata såsom brugernavn, adgangskode, indstillinger og feedback på undersøgelser.
    • Tekniske data såsom oplysninger om login, IP-adresse, browser, sprogvalg, tidszone, reference-id og digitale fingeraftryk på enheder.
  • Ved etablering af en brugerprofil vil der være flere lovkrav, som vi skal følge. Nedenfor er en beskrivelse af forskellige aktiviteter, hvor Firi opbevarer persondata:
    • Aktivitet: Etablering af brugerkonto.
      • Personlige oplysninger: E-mail, IP-adresser, geolokationsdata, reference-id og fingeraftryk fra enheder.
      • Grundlag: Nødvendigt for at logge ind på Firi, sikre din konto og udføre løbende opfølgning på kundeforholdet for at opfylde hvidvaskloven.
    • Aktivitet: Opgradering af personlig profil.
      • Personlige oplysninger: Fulde navn, adresse, fødselsdato, nationalitet og 2-faktor token.
      • Grundlag: Nødvendigt for at opfylde hvidvaskloven. 2-faktor er påkrævet for at holde din konto sikker.
    • Aktivitet: Verificering af identitet
      • Personoplysning: MitID, fødselsdato
      • Grundlag: Nødvendig for at overholde hvidvaskloven.
    • Aktivitet: Udfyldelse af spørgeskemaet vedrørende kundekontrol.
      • Personoplysninger: Oplysninger om jobsituation, formålet med kundeforholdet, oprindelse og ejerskab af midler, fremtidige ind- og udbetalinger, indkomst og eventuel politisk eksponering.
      • Grundlag: Nødvendigt for at opfylde hvidvaskloven.
    • Aktivitet: Indlogning på konto
      • Personlige oplysninger: IP-adresser, geolokationsdata, reference-id og fingeraftryk fra enheder.
      • Grundlag: Nødvendigt for at sikre din konto og for at udføre løbende opfølgning på kundeforholdet for at opfylde hvidvaskloven.
    • Aktivitet: Indskud og udtag af fiat-penge.
      • Personlige oplysninger: Oplysninger om din bankkonto og overførsler til os.
      • Grundlag: Nødvendigt for at opfylde hvidvaskloven. Du kan kun hæve penge til en konto, du ejer.
    • Aktivitet: Indskud og udtag af kryptovaluta.
      • Personlige oplysninger: Oplysninger om adresser, du bruger til ind- og udbetalinger.
      • Grundlag: Nødvendigt for at opfylde hvidvaskloven.

Brugerdata: Når du bruger vores hjemmeside og vores tjenester, gemmer vi oplysninger om dit brugsmønster. Formålet med denne informationsindsamling er at producere statistik og analyser, så vi kan få en bedre forståelse af, hvordan vores tjenester bruges og derved forbedre kvaliteten af ​​disse. Vi behandler sådanne personoplysninger på baggrund af en interesseafvejning. Vi har anset det for nødvendigt at gøre dette, så vi kan tilpasse hjemmesiden til vores brugere.

Markedsføring: Vi udsender markedsføring, nyhedsbreve og giver information om vores forretning via e-mail til dig, hvis du har givet os dit samtykke. Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at kontakte os på gdpr@firi.com eller ved at ændre dine indstillinger for nyhedsbreve i din brugerprofil. Vælger du ikke at modtage nyhedsbreve fra os, vil du ikke modtage information om eventuelle konkurrencer og andre interessante bonusordninger. Vi deler ikke dine personlige oplysninger med tredjepart til brug i markedsføring uden at vi har fået dit samtykke først.

Hvis du ikke ønsker at give adgang til de nødvendige personlige oplysninger, kan vi ikke tilbyde dig tjenester hos Firi.

4. Videregivelse af personlige oplysninger til tredjepart

Vi videregiver ikke dine personoplysninger til andre, medmindre der er et juridisk grundlag for en sådan videregivelse, eller det er nødvendigt for, at vi kan opfylde vores aftale med dig. Eksempler på sådanne begrundelser vil typisk være dit samtykke, hvis der er et retsgrundlag der kræver at vi videregiver oplysningerne (herunder ved mistanke om kriminel handling), eller hvis det er nødvendigt i forbindelse med den lovpligtige kundekontrol, som vores bankforbindelser udfører af vores kundeforhold til dem og/eller dine bankforbindelser udført af dit kundeforhold i forbindelse med ind- eller udbetalinger fra os.

Personoplysninger, som vi behandler, foregår inden for EU/EØS-området.

5. Datasikkerhed

Vi træffer altid passende tekniske og organisatoriske foranstaltninger for at sikre, at oplysningerne er sikre. Vi har sikkerhedsforanstaltninger på plads for at forhindre, at dine personlige oplysninger bliver delt, ændret, mistet eller på anden måde misbrugt. Vi giver kun medarbejdere, der har brug for det, adgang til dine personlige oplysninger. Medarbejdere med sådan adgang vil behandle oplysningerne fortroligt.

Vi er ved lov forpligtet til at informere dig, hvis der er et databrud eller andre situationer, hvor sikkerheden omkring dine personlige oplysninger bliver kompromitteret. Det vil vi gøre så hurtigt som muligt.

6. Opbevaring af data

Vi opbevarer dine personoplysninger hos os, så længe det er nødvendigt for det formål, hvortil personoplysningerne blev indsamlet. De personoplysninger vi behandler for at opfylde en aftale med dig, slettes, når aftalen er opfyldt, og alle forpligtelser, der følger af kontraktforholdet, er opfyldt. Pligter, der følger af kontraktforholdet, kan fx være en regnskabspligt efter bogføringsloven, en opbevaringspligt efter hvidvaskloven eller en lovpligtig indberetningspligt til myndighederne.

I de tilfælde, hvor vi ikke er forpligtet til at opbevare oplysninger, opbevarer vi disse, så længe det er hensigtsmæssigt for at tilbyde vores tjenester bedst muligt. Du kan kontakte os for at få oplyst, hvilke data vi har gemt om dig og eventuelt bede os om at slette data om dig.

7. Dine rettigheder

Du har flere juridiske rettigheder med hensyn de personoplysninger vi  opbevarer hos os, og vores brug af disse.


Du har blandt andet ret til at:

  • Få tilsendt de personlige oplysninger, vi har gemt.
  • Bed om at få dine personlige oplysninger ændret i tilfælde af fejl.
  • Bede om at få dine personlige oplysninger slettet, så længe vi ikke er forpligtet i henhold til lovgivningen til at gemme dem.
  • Klage over vores brug af dine personlige oplysninger.
  • Kræve, at vi begrænser vores brug af dine personlige oplysninger.
  • Anmode om at dine personlige oplysninger overføres til en anden tjeneste.
  • Tilbagekalde dit samtykke vedrørende vores brug af dine personlige oplysninger.

Du kan læse mere om dine rettigheder på Datatilsynets hjemmeside.

Hvis du ønsker at benytte dig af dine rettigheder som beskrevet ovenfor kan du kontakte os på e-mail: gdpr@firi.com.

Det er gratis for dig at få adgang til og udøve dine rettigheder i forbindelse med dine personlige oplysninger. Hvis anmodninger vedrørende dine personlige oplysninger er åbenlyst ubegrundede eller overdrevne, herunder at de ofte gentages, kan vi opkræve et rimeligt gebyr for at udføre det du anmoder om. Det er også muligt, at vi er tilbageholdende med at overholde dine krav i sådanne tilfælde.

Hvis du ønsker information om eller foretager ændringer i dine personoplysninger, vil vi kræve, at du identificerer dig. Du kan for eksempel identificere dig selv ved hjælp af MitID. I nogle tilfælde kan vi kræve, at du giver yderligere oplysninger, for at vi kan identificere dig tilstrækkeligt.

Vi forsøger at besvare alle sådanne henvendelser inden for 30 dage. I alle tilfælde vil vi inden 30 dage informere dig om, at henvendelsen er modtaget, og hvad sagens videre forløb bliver.

8. Links til tredjepart

Firis hjemmeside firi.com indeholder links til andre hjemmesider og applikationer. Når du besøger disse links, kan ejerne af disse websider og applikationer indsamle data om dig. Vi har ikke mulighed for at kontrollere, hvordan tredjepart bruger og indsamler data, og vi er ikke ansvarlige for deres privatlivsvilkår. Vi anbefaler, at du læser fortrolighedsbetingelserne for alle websteder, du besøger.

9. Klager

Hvis du mener, at vores behandling af personoplysninger ikke svarer til det, vi har beskrevet her, eller at vi på anden måde overtræder lovgivningen i forhold til personlige oplysninger, så kan du klage til Datatilsynet.

Du finder information om, hvordan du kontakter Datatilsynet på deres hjemmeside.

10. Brug af cookies

Du kan vælge, om din browser skal acceptere brugen af ​​cookies, og i så fald hvilke typer cookies den skal godkende. Hvis du vælger ikke at acceptere brugen af ​​cookies, kan dele af hjemmesiden ophøre med at fungere korrekt. Hvis du ønsker mere information om, hvilke cookies vi bruger, kan du læse mere om det på vores cookiepolitik-side her.

Vores værdier er tryghed, enkelthed og engagement. Du kan læse mere om os og vores værdier her.

Hvis du har brug for at komme i kontakt med Firi og få flere informationer, så kan du følge linket her.