MiraiEx has become Firi. Read more why.

Tusen takk for et utrolig år!

Thuc Hoang - 29/12/2021
Bilde av Thuc Hoang, CEO i Firi

2021 har vært et annerledes år for de fleste, og et uvirkelig år for oss i Firi og for kryptomiljøet i Norge. Før jeg oppsummerer året og avslører noen hemmeligheter om hva som vil skje neste år, ønsker jeg å benytte muligheten til å takke akkurat deg for å ha vært en sentral del av å skape fremtidens finans.

Tusen takk for at du har stolt på oss, at du har hjulpet oss å utvikle tjenesten vår, at du har lært andre om kryptovaluta, og at du har støttet oss. Uten våre trofaste kunder ville det ikke vært mulig for Firi å tilby en norsk, trygg og enkel børs for kryptovaluta.

Firi sin reise i 2021 har vært eventyrlig. Det er ingen tvil om at nordmenn har fått opp øynene for kryptovaluta og blokkjedeteknologi, og at disse temaene engasjerer. I begynnelsen av året besto Firi av åtte gründere som enten levde på sparepengene sine eller jobbet for kryptobørsen etter de var kommet hjem fra jobb. Spol frem tolv måneder, og Firi har vokst til å bli et team bestående av 57 dyktige og gode mennesker (og vi får til og med lønn!). Tusen takk, kjære kolleger, for alle timene, kunnskapen og all energien dere har gitt Firi dette året. Jeg setter uendelig stor pris på det.

Krypto engasjerer som aldri før

Kryptogleden skylte over oss som en tsunami i april og mai 2021. Kanskje var det fordi Ethereum tok helt av? Prisen på ether doblet jo seg i april. Eller var det kanskje på grunn av kryptokræsjet vi opplevde i mai? Uansett, i Firi ble vi virkelig blåst av banen av engasjementet. Fortsatt var vi et lite team bestående av gründere, interns og noen få ansatte i support-avdelingen vår. Kundene strømmet til og var så sultne på krypto at vi nesten druknet. Men bare nesten. Vårt eminente team kjempet som noen helter, og vi kom ut av våren med 56 000 nye kunder og mye sterkere, både som team og tjeneste. Det er ingen som vokser uten smerter, og det fikk vi virkelig føle på.

Interessen for krypto fortsatte. I 2021 har mer enn 110 000 personer meldt seg på kryptoeventyret gjennom Firi. Dere har kjøpt og solgt kryptovaluta for nærmere syv milliarder kroner på børsen vår, og Firi har hatt en inntekt på over 60 millioner kroner. Vi har flyttet inn på et nydelig kontor på Aker Brygge, og også åpnet kontor på Södermalm i Stockholm. Vi er stolte, takknemlige og ydmyke.

Årets største nyheter fra Firi

Etter nesten fire år som MiraiEx valgte vi i høst å bytte navn til Firi. Visste du at Mirai Exchange betyr Fremtidens Børs? Kult navn, men vanskelig å uttale og skrive, jeg innrømmer det. Vi ønsket oss en identitet som virkelig speiler verdiene og ambisjonene våre: norsk, trygg og enkel kryptohandel. Firi kommer nemlig av ordet fyrtårn på norrønt. Vi skal være det nordiske fyrtårnet for fremtidens finans.

I tillegg til navnebyttet har teamet vårt utviklet flere produkter i år. Du vil kanskje ikke tro det når jeg sier det, men vårt største og mest populære produkt i 2021 var faktisk… Firi-appen. Tenk at den er under ett år gammel!

Et annet populært produkt vi lanserte i år er Kryptosparing, der du kan sette opp automatiske trekk fra banken din. Statistikk viser at langsiktig sparing i kryptovaluta gir bedre avkastning enn å kjøpe og selge basert på kurs, så vi er veldig glade for å gjøre denne type sparing tilgjengelig for kundene våre.

Vi gjorde det mulig for kunder å kjøpe og selge Cardano, eller ada som valutaen heter, på Firi. Vi har også lansert skattekalkulator for alle kundene våre, noe vi håper har gitt mindre hodebry for de fleste av dere.

Men det er de prosjektene og produktene som du som kunde kanskje ikke legger merke til som er de viktigste for både oss og deg. Vi har hatt stort fokus på teknologi og sikkerhet også i år, spesielt med tanke på skalerbarhet. I høst har vi gjort noen store løft som gjør at vi kan skyte fart inn i 2022.

Veien videre for Firi og våre kunder

For noen dager siden spurte vi dere på Twitter hvilke nyheter dere ønsker fra Firi. Dette er topp tre:

  1. Staking av kryptovaluta, altså at man kan tjene “renter”
  2. Bedre porteføljeoversikt
  3. Flere kryptovalutaer

Jeg og resten av Firi hører dere! Og jeg kan røpe at det jobbes intenst med å få til dette og enda mer. Staking av krypto, altså at du kan tjene “renter” på kryptoen din, krever mye regulatorisk arbeid, men det er noe vi ønsker og håper å få til. I 2022 ser vi frem til å lansere en splitter ny mobilapp med en god oversikt over avkastning, vi skal liste enda flere kryptovalutaer, vi skal lansere et engasjerende fordelsprogram, og vi har enda flere store overraskelser i vente.

Kanskje viktigere er det å fortsette å gjøre kryptovaluta tilgjengelig for absolutt alle. Krypto skal være enkelt, det skal være trygt og det skal være engasjerende. Vi vil fokusere på å lære bort den kunnskapen vi har, å gjøre krypto mindre kryptisk, og å vise det store potensialet som finnes i fremtidens økonomi.

På vegne av teamet ønsker jeg dere alle et fantastisk 2022.

Alt vel,
Thuc

Relaterte poster

Download the Firi-app on mobile