mennesker på en ås med solnedgang

Oppdatering om korona-krisen - Slik jobber vi med kryptovaluta under korona

Vi opplever økende pågang nå, både av nye og eksisterende kunder. Det er mange av de samme spørsmålene og bekymringene som går igjen, og vi ønsker derfor å komme med en oppdatering om hvordan vi opererer i den utfordrende perioden vi nå er inne i. Vi opplever økende pågang i kjøp og salg av kryptovaluta fra både nye og eksisterende kunder nå under korona.

Se ofte stilte spørsmål i vår FAQ eller kontakt oss på telefon eller chat.

Uttak av norske kroner

Fra mars til og med juli 2020 fjernet vi uttaksgebyret vårt på uttak av norske kroner. Dette valgte vi å gjøre fordi vi ønsket å et lite bidrag til samfunns-dugnaden nå i korona-krisen. Per 1. august 2020 er uttaksgebyret tilbake til normalt.

Vi er åpne 24/7

Heldigvis er hele teamet i fin form og vi driver børsen som normalt. Det vil si at markedet er oppe 24/7 og vi gjennomfører både innskudd og uttak som vanlig. Det kan ta litt lengre tid enn normalt å få svar fra oss på support, men vi forsøker etter beste evne å svare så raskt som mulig.

Innskudd av norske kroner

Mange kontakter oss nå fordi de ønsker å gjennomføre kjøp så raskt som mulig. Når det gjelder innskudd anbefaler vi straksbetaling om det haster med kreditering, dette fungerer fra flere norske banker. Du vil da vanligvis bli kreditert i løpet av en times tid, også i helger og på kveldstid.

Hvis du ønsker å kjøpe kryptovaluta til en bestemt pris er det fullt mulig å sette inn penger til oss i forkant. Vi har dedikerte kontoer i Sbanken for kundemidler, så midlene dine står trygt der så lenge du måtte ønske. Dette kan være en bedre løsning enn å vente til neste dag for å bli kreditert nå som prisene svinger så mye.

Det tar vanligvis minst én virkedag før et vanlig innskudd blir kreditert, og det er dessverre ikke noe vi kan gjøre for at dette skal gå raskere. Derfor er altså rådet: Bruk straksbetaling eller ha penger stående på konto hos oss i forkant for å være klar til å handle.

Uttak av norske kroner

Vi sender uttak så raskt som mulig etter de blir forespurt, og fra og med i dag gjør vi dette gebyrfritt! For å forsikre deg om at du får pengene innen samme dag, så ber vi deg om å gjennomføre uttak før klokken 13:00. Ved uttak gjort senere enn dette kan du risikere å ikke motta pengene før neste dag. Vi er avhengige av at bankene gjennomfører transaksjoner som normalt, men det er ikke noe som tyder på at det er problemer med dette nå.

Kronekurs og stor volatilitet

De siste dagene har kursen på den norske kronen falt ekstremt mye. Det har ført til spesielle situasjoner som mange opplever som forvirrende. Selv om prisen på Bitcoin i EUR og USD går ned eller er flat, kan prisen på Bitcoin i NOK faktisk stige mye! Det er helt unormalt at prisen på norske kroner svinger så mye som den gjør nå, så vær obs på dette.

I tillegg er det viktig å være klar over at prisen på Bitcoin kan variere mye fra børs til børs i disse tider. Du kan gjerne sjekke prisen på Bitcoin via CoinGecko, som gir gjennomsnittlig Bitcoin-pris fra de fleste av verdens børser. Prisen hos oss kan ligge både høyere og lavere enn det du vil finne på andre børser. Vi ønsker gjerne at flere bruker vårt API til å automatiske trade mellom oss og andre børser for å øke likviditeten hos oss.

Kryptovaluta-transaksjoner

Vi krediterer innskudd etter tre bekreftelser, både for Litecoin og Bitcoin. Det vil si at det da vanligvis tar ca 30 minutter før en kryptovaluta-transaksjon er kreditert. I den siste tiden har det vært stor trafikk i Bitcoin-nettverket, og dermed har noen opplevd forsinkelser. Vi kan dessverre ikke gjøre noe med at prosessen rundt innskudd tar lengre tid på grunn av dette. Hvis du sender inn til oss fra egen lommebok, bruk gjerne et litt høyere fee enn normalt om det haster å få solgt. Mempool.space gir en grei oversikt over transaksjoner som venter på å bli minet til enhver tid.

Ta gjerne kontakt om du har spørsmål eller andre tilbakemeldinger til oss, vi gjør så godt vi kan for å levere best mulig tjenester til alle, også nå i denne vanskelige perioden!

Se ofte stilte spørsmål i vår FAQ eller kontakt oss på telefon eller chat.

Øyvind Kvanes23/01/2021