Firi hadde dns-problemer, men skal nå fungere som normalt

Oppdatering om DNS-problemer på firi.no

Oppdatering: Både app og nettside skal nå fungere som normalt.

I går fikk vi inn flere meldinger om DNS-problemer med Firi. Det var  flere av dere som ikke kom seg inn på firi.com eller på appen vår. Vi ønsker å forklare akkurat hva som skjedde.

- Vi beklager på det sterkeste at noen av våre kunder ikke fikk tilgang til appen og/eller nettsiden vår i går. Det er spesielt frustrerende fordi timingen var så dårlig. Bitcoin steg raskt samtidig som at våre kunder ønsket å komme inn på tjenestene våre, så det var et utrolig dårlig tidspunkt å få trøbbel på, sier Thuc Hoang, daglig leder i Firi.


Problemer med DNS

Leverandøren vår gjennomførte en oppgradering av DNS som dessverre ikke gikk som planlagt. DNS er en protokoll som kobler domenenavn sammen med IP-adresser, og dermed gjør det mulig å sende informasjon til riktig sted på nettet.

Du kan sammenligne DNS med en god, gammeldags telefonbok som sender folk til riktig sted. Når oppdateringen gikk skeis, så førte dette dessverre til at mange av våre kunder fikk tilkoblingsproblemer.

Oppgraderingen ble satt i gang klokken 13:40, og feilen ble oppdaget og fikset før klokken 13:50. Dessverre er det sånn med DNS at det tar tid før oppdateringen når ut til alle lokale nettverksleverandører. Internettleverandører og mobiloperatører oppdaterer seg med ulik hyppighet, og du er avhengig av denne oppdateringen for å kunne nå plattformen vår på normal måte.

Det er viktig for oss å påpeke at kryptobørsen ikke har vært “nede” i den forstand at det ikke har gått an å kjøpe eller selge kryptovaluta, men at noen av dere ikke har kommet seg inn for å gjøre dette. Du kan være trygg på at kryptovalutaen din er beskyttet av det høyeste sikkerhetsnivået på markedet, og at disse problemene ikke har noe som helst å gjøre med stor pågang til kryptobørsen eller sikkerhet og lagring av din kryptovaluta.

- Særdeles vanskelig problemstilling

Da vi innså at problemene var større enn vi først antok, anbefalte vi våre kunder å bruke en VPN- og DNS-tjeneste som heter Cloudflare WARP. Dette er en brukervennlig og trygg tjeneste som gjør at du bruker en annen DNS enn nettleverandøren din. Likevel, vi ønsket ikke å la kundene vente på oppdateringene, så samtidig som dette jobbet teamet vårt for å løse problemet på andre måter. “Fikk en idé som kan funke”, prøvde vår Head of Infrastructure seg på, og heldigvis tar teamet vårt utfordringer på strak arm. Et øyeblikk senere bygget utviklerne nye innganger til plattformen som omgikk DNS-problemene.

- DNS-trøbbelet var en særdeles vanskelig problemstilling siden det i dette tilfellet var utenfor Firi sin kontroll. Når DNS-oppslag er oppdatert globalt, men ikke lokalt hos ulike internettleverandører, er det dessverre ikke så mye vi kan gjøre annet enn å enten vente eller å tenke helt nytt. Teamet vårt kom opp med en veldig elegant løsning på problemet, sier Johan Torås Halseth, teknologisjef i Firi.

Hvis du fortsatt har problemer med DNS og vil bruke handelsplattformen på nettsiden vår så kan du gjøre dette gjennom platform.miraiex.com. Appen skal fungere som normalt for alle. Vi anbefaler at du lukker og åpner appen, samt sjekker at internett-tilkoblingen din er stabil. Det kan også hjelpe å skru av og på flymodus eller restarte telefonen. Vi regner med at alt vil være som normalt ganske snart. Skulle problemene vedvare, kan du kontakte oss her. Tusen takk for tålmodigheten.

07/10/2021