MiraiEx has become Firi. Read more why.

Veien til Norges første registrerte kryptobørs

Thuc Hoang - 17/08/2019
verdensrommet

Det er flere grunner til at det har tatt så lang tid fra den første prototypen til vi lanserte en plattform som vi mente var godt nok for det norske markedet. Vi startet opp i november 2017, mens det fremdeles var ekstrem oppgang i prisen på kryptovaluta. Alle snakket om kryptovaluta, daglig ble det skrevet om i avisene, og vi opplevde stor interesse blant venner og kolleger rundt prosjektet vi arbeidet med.

I løpet av våren 2018 endret ting seg veldig. I stedet for at alle snakket om kryptovaluta mot nye høyder, handlet det nå om den store nedgangen og folk som hadde tapt penger. Dette satte absolutt en demper på motivasjonen.

I tillegg var det mye aktivitet i det norske politiske landskapet som også skulle påvirke vårt leveranseløp; GDPR i mai og innføringen av den nye hvitvaskingsloven i oktober. Det var mye motstand og utfordringer for å si det mildt, men hvorfor fortsette med Firi (tidligere MiraiEx) når det var lettere å bare gi opp? Hadde det ikke vært for det grunnlaget vi la ved å gjøre en god jobb med det administrative, hadde vi trolig gitt opp allerede sommeren 2018.

Det var enklere å stå i det når vi hadde norsk bankkonto, tilgang til BankID-tjenester og KYC/AML-verktøy som vår plattform er dypt integrert med. I tillegg mente vi at det vanskeligste ikke var å bygge plattformen, men å bygge opp markedet med folk som vil kjøpe og selge kryptovaluta. For noen er aktiv daytrading en inntektskilde, selv i et dårlig market, andre driver med arbitrasje, mens andre har kun et ønske om å få solgt sin kryptovaluta når tidene er dårlig.

Det hjelper selvfølgelig at vi var det første aksjeselskapet som ble registrert hos Finanstilsynet, som tjenestetilbyder for veksling og oppbevaring av virtuell valuta i Norge våren 2019. For oss betyr dette veldig mye med tanke på vårt utgangspunkt. Vi jobber nå, og vil fortsatt jobbe tett med offentlige instanser i Norge for å gjøre kryptovaluta både trygt og enkelt å bruke på alle områder, samt bidra i diskusjonen når anledningen byr seg.

Norge trenger et sted hvor brukerne kan føle seg trygge gjennom åpenhet og uten falske forhåpninger. Vi har ikke promotert oss selv tidligere av god grunn; vi ønsker ikke å love noe vi ikke klarer å holde, og dette vil vi fortsette med videre. På denne bloggen ønsker vi å ta opp interessante temaer og være åpne om våre prosesser så langt det lar seg gjøre.

For å tilby mest mulig verdi til våre brukere er vi avhengig av tilbakemeldinger. Vi oppfordrer de som har noe på hjertet til å komme med ris og ros, og eventuelt hva dere ønsker å lese mer om fremover!

Relaterte poster

Download the Firi-app on mobile