MiraiEx has become Firi. Read more why.

Kryptovaluta skal føles trygt, enkelt og engasjerende for alle

15/10/2021
Malin investerer i kryptovaluta hos Firi

Kryptovaluta har i nyere tid blitt en del av porteføljen til stadig flere nordmenn. For Malin (25) var dette med digitale valutaer noe helt nytt og uoversiktlig. Nå har Malin og flere andre tatt det første steget med investering i kryptovaluta.

– Det var samboeren min som først tok det opp.

Malin og hennes utkårede hadde nemlig bestemt seg for å spare til leilighet. Hun forteller at de i lang tid hadde diskutert hvordan de skulle få mest mulig ut av sparepengene sine.

– Jeg var først litt skeptisk til å spare i kryptovaluta. Det føltes litt ut som å “gamble” med viktige penger, sier Malin, som startet med på å teste ut et fast sparebeløp.

Begrunnelsen for sparingen var den økende andelen seriøse aktører og investorer som har begynt å anbefale investering i digitale valutaer. Det ble dermed naturlig å spare litt kryptovaluta med automatiske trekk fra nettbanken.

Start med sparing i kryptovaluta i dag!

Blog post bilde


Ole (27) har vært med på kryptobølgen i flere år.

Hans første kjøp av bitcoins kom i 2016 - en stund etter at kryptovalutaen var laget, men like før det ble et verdensomspennende fenomen.

– For meg handlet det først om å prøve, for jeg var utrolig interessert. For min del gikk den investeringen i bitcoins veldig bra, sier Ole. Kursen til bitcoin er nå gått opp over 10,000% siden Ole først satte seg inn i teknologien.

Dessuten er det teknologien og det idealistiske aspektet ved kryptovaluta som ligger bak den massive oppmerksomheten det har fått, mener Ole.

Slik kommer du i gang med kryptovaluta.

Blog post bilde

Daglig leder i den norske kryptobørsen Firi, Thuc Hoang, forteller at det i 2017 var utrolig vanskelig å kjøpe kryptovaluta fra Norge. Du måtte sende kopi av pass og annen dokumentasjon til andre siden av verden for å handle på børser eller kjøpe bitcoin privat.

– Jeg husker at jeg måtte ta kontakt med en som kjente en som kjente en som kunne kjøpe bitcoin for meg. Det var jo ikke helt bra, ler Thuc.

Han og noen kompiser bestemte seg derfor for å løse dette problemet.
Firi ble skapt for å gi norske kunder en enkel vei inn til kryptoverdenen og en trygg måte å handle kryptovaluta på.

I dag har den norske kryptobørsen over 100 000 norske kunder og er registrert hos Finanstilsynet.
Thuc tror at mye av suksessen kommer fra Firis fokus på tilgjengelighet og brukervennlighet.

– Vi ønsker at kryptovaluta skal føles trygt, enkelt og engasjerende for absolutt alle, avslutter Thuc.

Lag en Firi-bruker enkelt gjennom Vipps.


Fakta om kryptovaluta

- Kryptovaluta, som for eksempel bitcoin eller ethereum, er helt enkelt digital valuta.

- Bitcoin er den aller første og største kryptovalutaen.

- De fleste kryptovalutaer kjører på desentraliserte nettverk basert på det som kalles blokkjedeteknologi.

- Kryptovaluta benytter kryptografi for å sikre transaksjoner, verifisere overføringer samt kontrollere opprettelsen av ytterligere valutaenheter.

Relaterte poster

Download the Firi-app on mobile