MiraiEx has become Firi. Read more why.

Derfor er handel hos Firi (tidligere MiraiEx) billigere enn du tror

Kundene styrer prisen, ingen usynlige gebyrer og ingen valutapåslag – Vi svarer på ofte stilte spørsmål om prisene våre og forklarer hvorfor det kan være billigere å handle kryptovaluta hos Firi (tidligere MiraiEx) enn hos våre konkurrenter.

1. Hvem bestemmer prisene på kryptovaluta hos Firi (tidligere MiraiEx)?

Det er kundene våre som styrer prisene for de ulike kryptovalutaene hos oss. Når kunder bruker Avansert handel på nettsiden vår, kan de selv sette prisen for hva de ønsker å kjøpe og selge for. For å gjøre dette må man legge inn en ordre. Du kan se alle ordrene i «Ordrebok» i Avansert handel, og her får du også oversikt over hvilken pris kundene har satt.

I ordreboken vil du også se «Spread». Spread er forskjellen mellom den beste kjøpskursen og salgskursen i ordreboken i reell tid. For eksempel kan en spread være på 2500 kroner. Det vil si at det står 2500 kroner mellom den laveste prisen noen er villige til å selge for og den høyeste noen er villige til å kjøpe for akkurat nå.

Et veldig forenklet eksempel vil være at Ola ønsker å selge 1 bitcoin for 480 000 kroner. Lisa, på sin side, er kun villig til å betale 470 000 kroner for 1 bitcoin. Da kan man si at det er en spread på 10 000 kroner. Alle handler vil automatisk alltid bli utført til best tilgjengelige pris, både for selger og kjøper. Det vil si at både Ola og Lisa må vente på en kunde som er villige til å gå med på deres premisser.

Hvis du vil kjøpe kryptovaluta uten å gå gjennom Avansert handel, får du opp den beste tilgjengelige prisen for valgt kryptovaluta akkurat nå. Denne prisen er altså satt av tilbud og etterspørsel i Avansert handel.

2. Hvorfor er det forskjell mellom vekslingskursen hos Firi og andre tjenester?

Som nevnt over så er det kundene som bestemmer prisen, og alle børser har sin egen ordrebok. Prisen man får opp når man googler 1 BTC to NOK, for eksempel, er basert på en av de store internasjonale børsene. Det er dog ikke kun dette som spiller inn på den endelige prisen for kryptovaluta.

Det første man må ta høyde for her er at dollarkursen varierer mellom ulike banker. Det er ikke sikkert at den prisen du får oppgitt hos en annen børs eller hos Google er den reelle prisen du faktisk betaler i norske kroner. Hos Firi er det ingen veksling mellom valutaer, og du får alltid opp reell pris i NOK.

Videre vil banken din ta et valutapåslag for å veksle dine norske kroner til utenlandsk valuta når du bruker utenlandske tjenester. Dette påslaget kan være opptil ca. 2 prosent. Det betyr at hvis du kjøper bitcoin for 10 000 kroner hos en utenlandsk børs vil 200 kroner gå til valutapåslag. Dette er et gebyr som ikke finnes hos oss i Firi siden vi ikke trenger å veksle fra NOK.

3. Hvorfor virker det som at det er høyere gebyrer hos Firi enn andre plattformer?

Dette er fordi vi ikke baker inn noen usynlige gebyrer i kryptovalutakursen vår slik som mange andre vekslingstjenester gjør. Vi ønsker å være helt transparente, og det er viktig for oss at kunden skal vite akkurat hva de betaler for.

Videre er det gratis å gjøre innskudd hos Firi, mens kortbetaling til internasjonale børser medfører nesten alltid en avgift på 4-6% av beløpet du overfører. Det betyr at hvis du overfører 10 000 kroner, kan denne avgiften være på opptil 600 kroner.

Hos Firi betaler du kun 0,5 prosent i handelsgebyr uansett. Husk at hvis du skal gjøre en tilsvarende handel hos en internasjonal børs, så må du igjen tenke over kortgebyr, dollarkurs, valutapåslag og innbakte gebyrer i kryptovalutakursen.

Prisen vår på uttak/overføringer er satt for å finne den perfekte balansen mellom kostnad for kunden og effektivitet på overføringen. Når du overfører bitcoin eller ethereum, må du betale avgift til minerne som utfører transaksjonene. Disse minerne sikrer nettverket og valutaen med sin datakraft eller posisjon ved å verifisere transaksjoner. De sørger også for at riktig mottaker får overføringen og at pengene kun kan brukes én gang. For at minerne skal se noe verdi i å gjøre denne jobben, må de selvfølgelig få noe igjen for det. De må få lønn for arbeidet sitt. Avsender, som i dette tilfellet er Firi på dine vegne, bestemmer hvor mye man vil betale i avgift. Minerne, på sin side, vil alltid prioritere de som betaler mest. Når det er mange som vil overføre kryptovaluta samtidig, så vil det bli priskrig, og avgiftene vil øke.

Ønsker du å føre over kryptovaluta fra andre plattformer til Firi? Dette kan gjøres trygt og enkelt ved å følge vår guide her.

Lykke til med handelen!

Relaterte poster

Download the Firi-app on mobile