Kvinne som har investert i krypto

Over 170 000 nordmenn har erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta hos Firi: - Det føles trygt å investere gjennom en norsk tjeneste

I løpet av de siste årene har stadig flere nordmenn investert i kryptovaluta gjennom Norges største kryptobørs - Firi. En av dem er Jasmin Eileen Stafseth (23) som bor i Oslo og studerer HR og personalledelse. Hennes erfaring med Firi er meget god.

- Jeg sparer både i en sparekonto, i fond og har investert i kryptovaluta hos Firi. Det føles veldig trygt å investere gjennom en norsk tjeneste. Det at appen også er enkel og oversiktlig er et stort pluss, sier Jasmin.

Registrer deg trygt og enkelt gjennom Vipps her.

Studenten legger til at det er hos Firi pengene har vokst raskest, men at det selvfølgelig innebærer høy risiko. Hun tenker å la investeringen sin i kryptovaluta være i fred så lenge som mulig.

- Du må våge for å vinne. Selv drømmer jeg om å kunne bruke fremtidig gevinst til egenkapital til en leilighet. Det er ikke så enkelt å komme seg inn på boligmarkedet som student, så man må være kreativ og smart med investeringene sine, forteller Jasmin.

Sparing i kryptovaluta - en helt ny måte å spare på

Maren Kleppan, som er designsjef hos Firi, har i likhet med Jasmin også investert i kryptovaluta, og hennes personlige historie om investering har vært en stor del av inspirasjonen til Firi sitt nye produkt, Kryptosparing.

- Jeg investerte i kryptovaluta først i 2019 og må innrømme at jeg var et emosjonelt nervevrak etter mitt første bitcoin-kjøp. Dette var fordi jeg investerte en stor del av sparepengene mine, og like etter krasjet markedet og bitcoin-kursen svingte voldsomt, før den gikk opp igjen. Jeg fant fort ut at det passer meg mye bedre å heller investere litt i krypto hver eneste lørdag istedenfor å bruke pengene på pils og godis, forteller Maren, som fortsatt investerer i kryptovaluta i dag.

Denne investeringsstrategien går ut på å kjøpe kryptovaluta for et visst beløp hver måned istedenfor å investere store beløp innimellom og satse på at du treffer riktig tidspunkt med tanke på kurssvingningene. Med Kryptosparing bestemmer Maren seg for hvor mye hun vil sette av til sparing, hvilke kryptovalutaer hun vil investere i, og når hun skal kjøpe dette.

- Med denne funksjonen blir det automatisk kjøpt kryptovaluta på mine vegne, og jeg slipper å bekymre meg så mye for hvordan prisene svinger, forteller Maren.

Data Scientist i Firi, Aleksander Hyggen Haarstad, synes at både Jasmin og Maren har valgt fornuftige strategier.

- Fordelen med langsiktig investering i kryptovaluta, i motsetning til trading, er at en kan ignorere bølgedalene som påvirker markedet over tid og som kan oppleves frustrerende og tidkrevende å forstå, sier han.

Ta de første stegene mot langsiktig investering i kryptovaluta nå.

Fra MiraiEx til Firi - Størst i Norge på kryptovaluta

Firi har en uttalt ambisjon om å gjøre kryptovalutahandel enklere for nordmenn, og har i høst valgt å bytte navn fra MiraiEx til Firi.

- Vi ønsker å tilby landets tryggeste, enkleste og mest inkluderende tjeneste for kjøp og salg av kryptovaluta. Da passer det bedre med et enkelt, solid og norsk navn som Firi, som kommer fra det norrøne ordet for «fyr» eller «fyrtårn». Det spiller på at vi skal lyse opp nordboernes interesse og kunnskap om kryptovaluta, sier gründer og administrerende direktør i Firi, Thuc Hoang.

Både Thuc og Maren er opptatt av at det skal være lett å komme i gang med investering, at du til enhver tid har god oversikt og at det er lett å ta ut valuta hvis du ønsker det. I tillegg er sikkerhet viktig.

- Du kan opprette konto ved å bruke Vipps og BankID, og vi lagrer og sikrer kundenes kryptovaluta med markedets beste løsninger. Det er likevel viktig å huske på at som med alle andre investeringer med risiko, så bør du ikke investere mer du har råd til å tape, råder Thuc.

I tillegg oppfordrer Thuc og Maren alle til å sette seg godt inn i hva kryptovaluta er før de starter å investere. Dette har Firi som mål å gjøre til en enkel oppgave for kundene sine.

- Før jeg startet å jobbe hos Firi hadde jeg begrenset kunnskap om kryptovaluta. Jeg brukte kollegene mine aktivt, og spesielt Thuc, for å lære mer om blokkjedeteknologi og hvordan de ulike kryptovalutaene er bygget opp. Det er viktig å forstå at forskjellige digitale valutaer har ulike mål og ulik teknologi, og dette bør tas med i beregningen når du bestemmer deg for hvilken kryptovaluta du ønsker å investere i, avslutter Maren.

Registrer deg hos Firi raskt og enkelt med Vipps her eller lær deg mer om kryptovaluta i Firi sine kryptoguider.

Dette innholdet er kun til informasjon, og bør ikke tolkes som finansielle råd. Husk at kjøp og salg av kryptovaluta innebærer høy risiko, og at historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning.

09/09/2021