MiraiEx has become Firi. Read more why.

Boter og handel via API

Thuc Hoang - 25/11/2019
bilde av logo API

Vi har nå åpnet opp vårt API slik at alle som ønsker det kan automatisere sin trading hos oss. Dette åpner for mange muligheter for de som ønsker å kjøre boter hos oss og benytte mer avanserte trading- og "market making"-strategier. I denne artikkelen forteller vi litt om hvilke muligheter som finnes.

Market making

På de fleste børser finnes det aktører som driver med “market making”. Det er nødvendig for å ha stabile markeder hvor det ikke er for stor avstand mellom kjøp og salg. Om avstanden mellom kjøp og salg er for stor, er det ikke interessant for folk å handle der. Folk ønsker naturligvis en best mulig pris når de handler.

Det “market makers” gjør er å legge inn ordre på begge sider av ordreboken, altså både kjøp- og salgsordre. De vil dermed tjene på forskjellen i prisen på kjøp og salg etter som folk handler. Om prisen svinger mye er det naturligvis risiko for at en taper på selve prissvingningene. Dette kan slå begge veier, det er også mulig at en vil tjene penger på disse svingningene, men det er viktig å være klar over risikoen.

Arbitrasje

En annen måte å tjene penger på med automatisert trading er via arbitrasje. Arbitrasje kort fortalt at en utnytter forskjellen mellom prisene i to forskjellige markeder. Et eksempel vil være at du ser at prisen på bitcoin er høyere på en annen børs enn hos oss. Da kan du kjøpe bitcoin på Firi (tidligere MiraiEx), gjennomføre en overføring til den andre børsen, og så selge den der. Du vil da tjene penger på forskjellen i pris.

Det er ikke vanlig å gjøre dette manuelt, men å automatisere dette via børsenes APIer. Det de fleste gjør er å ha både bitcoin og fiat-valuta, som EUR og NOK, stående på flere børser. De setter så opp en bot som sjekker prisene på de forskjellige børsene de benytter. Når boten registrerer at prisen på den ene børsen er høyere enn på den andre, kjøper og selger den på samme tid.

Ved bruk av en bot og ha innskudd stående på begge børsene unngår en risikoen med at prisen svinger i tiden det tar å overføre fra den ene børsen til den andre. Det finnes boter som støtter de fleste store internasjonale børsene. Vi kjenner ikke til at noen av disse støtter Firi foreløpig, men det er ikke så komplisert å legge til rette for støtte hos Firi, vår API er grei å bruke.

Noe som også er vanlig er å kjøre boter som driver med både arbitrasje og “market makting” på samme tid, altså to måter i tjene penger på. Det er viktig å tenke på at det alltid er en risiko for tap, det kan skyldes feil i programvare, markeder med lav likviditet, raske svingninger i prisen, osv.

Hvordan ta i bruk vårt API

For å ta i bruk vårt API må du først opprette API-nøkler. Du får tilgang til dette under API i dine innstillinger. Du vil kun se “Client ID” og “secret” en gang når du oppretter en nøkkel hos oss. For å komme i gang anbefaler vi at du leser vår API dokumentasjon som du finner her.

Kort fortalt så tilbyr vårt API kun REST per dags dato, med støtte for standard API-key og API-key av type HMAC med inkrementell nonce for å beskytte bruker ifra Man-In-the-Middle angrep.

Ved å bruke APIet kan du som bruker få opprette/slette ordre, sjekke ordreboken, historikk for et marked og hente ut addresser for å sette innskudd av kryptovaluta. API'et støtter ikke uttak via APIet grunnet sikkerhetsårsaker, men dersom du ønsker dette eller andre features så kan du ta kontakt med oss på support@firi.com

NodeJS

Om du bruker NodeJS er det veldig enkelt å komme i gang, siden vi har et SDK du kan bruke. Du finner MiraiEx API SDK her.

Ta også gjerne kontakt med oss på support@firi.com eller via chatten for å få hjelp til å komme i gang. Vi ønsker å gjøre det enklest mulig for folk å starte med automatisert trading hos oss, og gjør så godt vi kan for å hjelpe til.

Relaterte poster

Download the Firi-app on mobile